Rijopleiding de Buck gebruikt Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren, zodat we functionaliteiten
daarop kunnen aanpassen. Lees meer over hoe we cookies inzetten voor statistieken. accepteren

Opfriscursus

U bent in het bezit van een rijbewijs, maar U heeft al een geruime tijd niet of nauwelijks met een auto deelgenomen aan het verkeer. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een traumatische ervaring (zoals een ongeval in het verkeer) of door langdurige ziekte. Ook kan het zijn dat U door de jaren heen, met het steeds drukker worden op de weg, steeds minder bent gaan rijden. Misschien bestuurt uw partner de auto altijd. Maar wat nu als Uw partner plotseling weg valt?

Om weer als zelfstandige, zelfverzekerde weggebruiker aan het verkeer deel te kunnen nemen, is het van groot belang dat U onder begeleiding van een gecertificeerde rijinstructeur in alle rust oefent. Dit is mogelijk door middel van een opfriscursus.

Inhoud van de cursus

De cursus wordt op U afgestemd; U bepaald het tempo en U bepaald de onderdelen die U graag beoefend wil hebben. Hierbij kunt U denken aan:

  • Bijzondere verrichtingen
  • Het in,- en uitvoegen en berijden van snelwegen
  • Het benaderen van (turbo) rotondes en kruispunten

Tevens zal ik nagaan hoe het met Uw theoretische verkeerskennis gesteld is. De laatste jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden.

De cursus wordt gegeven in de lesauto van de rijschool. Wanneer U weer zelfstandig en met vertrouwen aan het verkeer kunt deelnemen, bestaat de mogelijkheid dat we de laatste les in Uw eigen auto uitvoeren.

Het aantal lessen is afhankelijk van uw vorderingen. In de meeste gevallen bent U klaar als U het gevoel heeft dat U mijn hulp niet meer nodig hebt.

Bent U geïnteresseerd in Het Nieuwe rijden? Ook daarvoor kunt U terecht bij Rijopleiding de Buck. Het Nieuwe rijden - ook wel Eco driving genoemd - is een veilige, vlotte rijstijl waarbij U bijdraagt aan een beter milieu. Door het aanleren van bepaalde rijtechnieken zorgt U voor verminderde CO2 uitstoot en bespaart U flink op Uw brandstofverbruik.