Rijopleiding de Buck gebruikt Google Analytics om uw gebruik van onze website te analyseren, zodat we functionaliteiten
daarop kunnen aanpassen. Lees meer over hoe we cookies inzetten voor statistieken. accepteren

Theorie

Voordat je het praktijkexamen af mag leggen moet je eerst geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Vanaf 1 november 2011 heeft de regering de proef 2toDrive ingevoerd (meer info: lessen 16,5). Wanneer je aan deze proef mee doet mag je het theorie-examen afleggen vanaf de dag dat je 16 jaar bent geworden. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Het is raadzaam om vóór aanvang van je eerste rijles al een start te hebben gemaakt met het bestuderen van de verkeerstheorie. Op de weg zul je al borden en verkeerssituaties herkennen. Dit geeft je een grote voorsprong.

Door middel van thuisstudie kun je de verkeerstheorie bestuderen. Het is aan te raden om hiervoor de nieuwste leermiddelen te gebruiken gezien er regelmatig nog al eens wat veranderd. Het zou zonde zijn als je hierdoor op je examen verkeerde antwoorden geeft en zakt. Bij Rijopleiding de Buck kun je terecht voor de nieuwste theorieboeken. Ook is er een boek / cd-rom te koop met oefenvragen. Op die manier kun je je verkeerskennis testen en weet je of je klaar bent voor het examen. Mocht je thuisstudie niet zien zitten dan bestaat de mogelijkheid om bij Rijopleiding de Buck klassikaal theorieles te volgen.

Het theorie-examen wordt afgelegd bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Je kunt zelf online een examenplaats reserveren via www.cbr.nl. Ook bestaat de mogelijkheid dat Rijopleiding de Buck dit voor je doet.

Wil je meer info over het theorie-examen? Kijk dan op www.cbr.nl